close img

Politică de confidențialitate

Informaţiile prezentate în continuare au scopul de a aduce la cunoştinţa utilizatorului mai multe detalii despre prelucrarea și securitatea datelor cu caracter personal, precum și plasarea, utilizarea şi administrarea fișierelor de tip cookie utilizate de site-ul calendis.ro.
Siguranța datelor personale

S.C. Pearl Ventures S.R.L recunoaşte importanţa respectării tuturor procedurilor legale necesare, legate de siguranţa datelor personale, precum şi a tranzacţiilor electronice, şi a luat în acest sens toate măsurile necesare pentru a oferi cel mai înalt grad de siguranţă posibil. Toate informaţiile legate de datele personale ale utilizatorilor/abonaţilor sunt criptate și tratate ca date confidenţiale. Acestea nu vor fi divulgate/vândute sub nicio formă către terți.

Societatea a adoptat proceduri care protejează datele confidenţiale pe care utilizatorii le oferă prin intermediul website-ului sau în orice alt fel (de exemplu telefonic). Aceste proceduri protejează datele utilizatorilor în faţa oricărei accesări nepermise sau divulgări, furt sau utilizare neconformă, modificare sau distrugere, ajutând de asemenea la certificarea faptului că datele acestea sunt exacte şi sunt utilizate corect.

Accesul la servere este controlat de un firewall, care permite utilizarea anumitor servicii de către utilizatori, interzicând în paralel accesul la sisteme, baze de date şi informaţii confidenţiale.

Notă de informare privind protecţia datelor cu caracter personal

Conform prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată, S.C. Pearl Ventures S.R.L. are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care utilizatorii i le furnizează cu ocazia accesării paginii business.calendis.ro şi/sau completării formularelor disponibile pe pagina business.calendis.ro.

S.C. Pearl Ventures S.R.L. este înscrisă în Registrul de evidenţă a prelucrării datelor cu caracter personal sub nr. 33676.

Datele cu caracter personal colectate de către S.C. Pearl Ventures S.R.L. prin intermediul paginii business.calendis.ro sunt nume, prenume, adresă de e-mail și număr de telefon și vor fi utilizate pentru:

1. scopuri asociate achiziţionării de către utilizatori a serviciilor oferite de furnizor prin intermediul acestui site, respectiv prestării în condiţii optime a serviciilor solicitate de către utilizatori furnizorului, precum şi, în general, a administrării relaţiei furnizorului cu utilizatorii.

2. scopuri de marketing (inclusiv marketing direct), în vederea efectuării de studii de piaţă şi inclusiv întreprinderea de alte activităţi de către furnizor, permise de lege, care pot face, ocazional, obiectul altor aprobări separate, exprese, din partea utilizatorilor, în funcție de caz.

În situaţii excepţionale, conform prevederilor legale în vigoare, autorităţile pot solicita ca furnizorul să dezvăluie anumite informaţii care pot conduce la identificarea unui utilizator, conform prevederilor legale aplicabile.

Conform Legii nr. 677/2001, fiecare utilizator beneficiază de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a se adresa justiţiei. Totodată, utilizatorul are dreptul de a se opune prelucrării datelor personale care îl privesc şi să solicite ştergerea lor.

Pentru exercitarea oricăruia dintre aceste drepturi, utilizatorul se poate adresa cu o cerere scrisă în acest sens, datată şi semnată, la următoarea adresă: S.C. Pearl Ventures S.R.L., Cluj-Napoca, Strada Moților nr. 84, specificând totodată dreptul pe care doreşte să îl exercite asupra datelor sale.

Despre Cookie-uri și navigarea web

Te rugăm să citești cu atenţie și politica noastră privind utilizarea fișierelor de tip cookie:

Acest website foloseşte cookie-uri proprii pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia.

Cookie-urile oferă deţinătorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului în care sunt utilizate site-urile lor de către utilizatori, astfel încât să le poată face şi mai eficiente şi mai accesibile pentru utilizatori.

1. Ce este un cookie?

Un „Internet Cookie” (termen cunoscut şi ca „browser cookie”, „HTTP cookie” sau pur şi simplu „cookie” ) este un fişier de mici dimensiuni, format din litere şi numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către web-server unui browser (ex: Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer) şi este complet „pasiv” (nu conţine programe software, viruşi sau spyware şi nu poate accesa informaţiile de pe hard drive-ul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 părţi: numele şi conţinutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenţă a unui cookie este determinată; tehnic, doar web-serverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat web-serverului respectiv.

Cookie-urile în sine nu solicită informaţii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate şi, în cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Există mai multe categorii de cookie-uri:

Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta să le memoreze până când utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau închide fereastra browserului (ex: în momentul logării/delogării pe un cont de webmail sau pe reţele de socializare).

Cookieuri persistente – Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (şi în general depinde de durata de viaţă prestabilită pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ şi pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de „third party cookies” (cookieuri plasate de terţi) – care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrată publicitate cât mai relevantă pentru utilizatori.

Cookie-uri de performanţă - acest tip de cookie reţine preferinţele utilizatorului pe acest site, astfel încât nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului.

2. Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie conţine informaţii care fac legătura între un web-browser (utilizatorul) şi un web-server anume (website-ul). Dacă un browser accesează acel web-server din nou, acesta poate citi informaţia deja stocată şi reacţiona în consecinţă. Cookie-urile asigură utilizatorilor o experienţă plăcută de navigare şi susţin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor.

3. Care este durata de viață a unui cookie?

Cookie-urile sunt administrate de web-servere. Durata de viaţă a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singură sesiune (session cookies) şi nu mai sunt reţinute odată ce utilizatorul a părăsit website-ul, în timp ce unele cookie-uri sunt reţinute şi refolosite de fiecare dată când utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente‘). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi şterse de un utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.

4. Care este durata de viață a unui cookie?

O vizită pe acest site poate plasa cookie-uri în scopuri de: performanţă a site-ului, analiză a vizitatorilor sau înregistrare.

De fiecare dată când un utilizator vizitează acest site softul de analytics furnizat de o terţă parte generează un cookie de analiză a utilizatorului. Acest cookie ne spune dacă ai mai vizitat acest site până acum. Browserul ne va spune dacă ai acest cookie, iar dacă nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne vizitează şi cât de des o fac. Atât timp cât nu ești înregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, el este folosit doar în scop statistic. Dacă ești înregistrat putem şti, de asemenea, detaliile pe care ni le-ai furnizat, cum ar fi adresa de e-mail şi username-ul – acestea fiind supuse confidenţialităţii şi prevederilor din Termeni şi condiţii, Politică de confidenţialitate precum şi prevederilor legislaţiei în vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.

5. Ce tipuri de cookie-uri folosim pentru Calendis?

Cookie-uri pentru geotargetting - Aceste cookie-uri sunt utilizate de către un soft care stabileşte din ce ţară provii. Este complet anonim şi este folosit doar pentru a targeta conţinutul.

Cookie-uri pentru înregistrare - Atunci când te înregistrezi pe acest site, generăm un cookie careștie ne anunţă dacă ești înregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arăta contul cu care ești înregistrat şi dacă ai permisiunea pentru un serviciu anume. Dacă nu ai selectat „păstrează-mă înregistrat”, acest cookie se va şterge automat când vei închide browserul sau calculatorul.

Cookie-uri de performanță - Acest tip de cookie reține preferintele utilizatorului pe acest site, astfel încât nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului.

Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor - De fiecare dată când un utilizator vizitează acest site, softul de analytics furnizat de o terță parte generează un cookie de analiză a utilizatorului. Acest cookie ne spune dacă ai mai vizitat acest site până acum. Browserul ne va spune dacă ai acest cookie, iar dacă nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne vizitează și cât de des o fac.

6. Ce tip de informații sunt stocate și accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile păstrează informaţii într-un fişier text de mici dimensiuni care permit unui website să recunoască un browser. Web-serverul va recunoaşte browserul până când cookie-ul expiră sau este şters. Cookie-ul stochează informaţii importante care îmbunătăţesc experienţa de navigare pe Internet.

7. De ce sunt cookie-urile importante?

Cookie-urile reprezintă punctul central al funcţionării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experienţe de navigare prietenoase şi adaptată preferinţelor şi intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu vei mai primi publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ţine cont de preferinţele şi interesele tale, evidenţiate prin comportamentul de navigare.

Cookie-urile sunt importante şi pentru măsurarea, optimizarea şi caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conţinut este vizualizat şi modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex: prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc.). Website-urile derulează aceste analize a utilizării lor pentru a îmbunătăţi site-urile în beneficiul utilizatorilor.

8. Securitate și probleme legate de confidențialitate

Cookie-urile NU sunt viruşi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcătuite din bucăţi de cod aşa că nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. În consecinţă, nu se pot duplica sau replica pe alte reţele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcţii, nu pot fi considerate viruşi. Cookie-urile pot fi totuşi folosite în scopuri negative. Deoarece stochează informaţii despre preferinţele şi istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site cât şi pe mai multe alte siteuri, cookie-urile pot fi folosite ca o formă de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt conştiente de acest fapt şi în mod constant marchează cookie-urile pentru a fi şterse în cadrul procedurilor de ştergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

În general browserele au integrate setări de confidenţialitate care furnizează diferite niveluri de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate şi ştergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

9. Alte aspecte cu privire la securitate și cookie-uri

Deoarece protecţia identităţii este foarte valoroasă şi reprezintă dreptul fiecărui utilizator de internet, este indicat să se ştie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru că prin intermediul lor se transmit în mod constant în ambele sensuri informaţii între browser şi website, dacă un atacator sau persoană neautorizată intervine în parcursul de transmitere a datelor, informaţiile conţinute de cookie pot fi interceptate. Deşi foarte rar, acest lucru se poate întâmpla dacă browserul se conectează la server folosind o reţea necriptată (ex: o reţea Wi-Fi nesecurizată).

Alte atacuri bazate pe cookie implică setări greşite ale cookie-urilor pe servere. Dacă un website nu solicită browserului să folosească doar canale criptate, atacatorii pot folosi această vulnerabilitate pentru a păcăli browserele în a trimite informaţii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizează apoi informaţiile cu scopul de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important să fii atent în alegerea celei mai potrivite metode de protecţie a informaţiilor personale.

10. Sfaturi pentru navigare fără griji, cu ajutorul cookie-urilor

Particularizează-ți setările browserului în ceea ce priveşte cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru securitatea utilizării cookie-urilor. Dacă nu te deranjează cookie-urile şi ești singura persoană care utilizează computerul, poţi seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare şi al datelor personale de acces.

Dacă împarți accesul la calculator, poți lua în considerare setarea browserului pentru a şterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închizi browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookie-uri şi de a şterge orice informaţie de vizitare la închiderea sesiunii navigare.

11. Instalează-ți şi updatează-ți constant aplicaţiile antispyware.

Multe dintre aplicaţiile de detectare şi prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, împiedică browserul de la a accesa website-uri care ar putea să exploateze vulnerabilităţile browserului sau să descarce software periculos. Asigură-te că ai browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookie-uri se realizează exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni şi nu pot fi evitate dacă dorești să te bucuri de acces pe cele mai bune şi cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internaţionale. Cu o înţelegere clară a modului lor de operare şi a beneficiilor pe care le aduc, poți lua măsurile necesare de securitate astel încât să poți naviga cu încredere pe internet.

12. Cum poți opri cookie-urile?

Ai 2 variante: setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate sau să setezi browserul să accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, dacă nu eşti înregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lăsa comentarii.

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în „opţiuni” sau în meniul de „preferinţe” al browserului tău.

În cazul în care ai nevoie de mai multe informaţii şi ele nu se regăsesc pe această pagină, contactează-ne la: contact@calendis.ro.

Cookie-urile ne ajută să vă oferim servicii de calitate. Utilizând serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.